Hai sa povestim putin despre sterilizare

La nivel mondial toti medicii de renume recomanda sterilizarea ca fiind cea mai benefica interventie pt animal. Operatia se face sub anestezie totala, de catre un medic veterinar care a studiat 6 ani ca sa devina medic, si o asistenta care si ea a studiat la randul ei.

Sunt sute de studii facute si s-a constatat ca sterilizarea este cea mai buna solutie tocmai pentru ca animalul nu e om si nu poate alege pt el. Tu alegi, ce il hranesti, cum il tii… Poate sa fie cu mama de pedigree ca un organism tot organism e. Si daca nu ai grija de el tot se imbolnaveste.

Numai un tampit va pune egalitate intre om si animal. Omul are ratiune si posibilitatea de a alege de aia nu facem toti copii de fiecare data cand ne excitam si simtim sa facem sex.

Pentru oameni e o alegere. Avem contraceptie. Putem sa alegem ce vrem sa facem cu corpul nostru. Cainele nu alege pentru ca nu are ratiune. Sunt fiinte ludice si functioneaza pe baza de instinct.

Daca masculul simte o catea în calduri o sa mearga kilometri ca sa o gaseasca, o sa se bata cu alti masculi, o sa faca orice ii sta in putinta sa satisfaca instinctul pe care il are, nu placere. Instinct. E simplu. Instinctul e mai puternic decat orice.

Poate sa vina acasa batut, lovit de masina, sau sa nu mai vina deloc. Pentru ca nu are de ales. Intelegi?

Pe langa toate motivele medicale pe care le elimina castrarea / sterilizarea, exista si motivul psihic. Cainele devine mai docil, mai cuminte si mai concentrat pe om, in loc sa se bata cu testosteronul din el. Nu ai vrea sa ai un caine cu care sa nu te mai lupti ca trage el ca nebunul dupa o catea?

Iar în conditiile in care tara asta colcaie de animale abandonate si de pui fatati in camp, telefonul meu e plin de mesaje zilnice cu caini sau pisici gasite abandonate, imi este foarte clar ca avem o problema iar solutia nu este sa ii lasam sa facă altii, ci sa oprim.

Toate tarile civilizate asta au facut. Au sterilizat in masa, au promovat adoptiile și au aplicat legi si amenzi dure celor care nu s-au supus. De asta Germania, Olanda, nu mai au caini fara stapan.

Oare nu o sa vrem si noi sa ajungem vreodata acolo? Sa nu mai vedem maidanezi pe strada. Ca eu una asta vreau. Sa fac si altceva, sa nu mai salvez, sa nu mai fie animal pe care sa trebuiasca sa il salvez.

Apuca-te sa studiezi putin problema cainilor din Romania, sa vezi cum se eutanasiaza după 14 zile in adaposturile publice si cum, sa vezi cata suferinta indura animalele astea de care nu iti pasa… Si apoi o sa realizezi ca o operatie, sub anestezie, minim invaziva, este te fapt salvarea lor si reprezinta de fapt viata, nu o condamnare.

Iar medicii veterinari care recomanda sa fete cateaua macar o data, aia sunt depasiti si nu au mai deschis o carte din ’70 de cand au absolvit.

Operatia pe un uter firav nefatat e mai grea pentru un medic care nu stie sa taie decat utere cat 2 degete. Trebuie sa fii finut si sa ai tehnica. Sa fii un medic bun si pasionat. Va recomand sa schimbați medicul care zice sa fete macar o data. E clar ca nu e un profesionist.

Documenteaza-te inainte de a vorbi sau scrie. La nivel mondial toti medicii de renume recomanda sterilizarea ca fiind cea mai benefica interventie pentru animal.

Le da inca 2-3 ani de viata pe care cei nesterilizati nu ii mai traiesc. E despre viata si moarte de fapt. Nu despre orgolii… E despre a salva o viata. Eu sper ca o sa vezi lucrurile asa… Daca nu.. Te-am pierdut si e pacat de mintea ta

Avem campanie de sterilizare gratuita. Sterilizati oameni buni. Sterilizati si maidanezul si cainele din curtea voastra. Dacă ii iubiti ii sterilizati!

Delia Botea

Andreea Corneanu

VIEW ALL POSTS