Cum iti protejezi animalul de companie de zgomotul de artificii

Seara de Anul Nou se apropie, iar daca ai un caine sau o pisica, trebuie sa le oferi o atentie speciala atunci cand pornesc focurile de artificii la miezul noptii. In fiecare an, exista cazuri in care animalele fug din cauza zgomotului si luminilor puternice care le cauzeaza un stres imens. Preintampina aceste situatii si citeste sfaturile noastre.

Masuri de siguranta pe care sa le adopti

  1. Asigura-te ca pisica ta poarta o zgarda cu medalion pe care sunt scrise datele tale de contact, iar cainele este microcipat. In acest caz, daca fug de acasa, vei avea mai multe sanse sa ii gasesti.
  2. Tine animalele in casa, cu usile si geamurile inchise. Fii alaturi de ei, tine-i in brate si vorbeste-le calm, pana cand zgomotul inceteaza.
  3. Daca stii ca reactioneaza foarte rau la zgomotul de artificii (se ranesc singuri) sau au probleme de sanatate, vorbeste cu medicul veterinar. La recomandarea lui, le poti administra calmante care ii vor ajuta sa treaca mai usor peste moment. O alternativa sunt spray-urile cu feromoni.

  • Pisicile agresive sau extrem se sperioase pot fi inchise in custi de transport acoperite cu o patura. Intunericul le va linisti. Nu uita sa vorbesti cu ele tot timpul. NU pune mai multe pisici intr-o cusca. Chiar daca in restul timpului se inteleg bine, atunci cand sunt speriate se pot ataca reciproc.
  • Asigura-te ca animalul are unde sa se ascunda. Poate ii faci un culcus in baie sau pregatesti o cutie de carton intr-un colt mai indepartat al camerei pentru pisica ta.
  • Solutia ideala este sa ai o camera sau garajul izolate fonic. Atunci animalul tau de companie este un norocos care nu va auzi zgomotul puternic de afara.
  • Incearca sa acoperi sunetul artificiilor cu muzica clasica. S-a demonstrat ca poate diminua starea de anxietate si stres a cainilor si pisicilor.

Tu cum ai grija de prietenul tau necuvantator?

Andreea Corneanu

Andreea Corneanu

VIEW ALL POSTS