Cum puteti adopta de la Care for Dogs Romania

Cum puteti adopta de la Care for Dogs Romania

Din pacate, in Romania nu exista o cultura a adoptiilor. Ca urmare, adaposturile sunt pline, animalele traiesc si se inmultesc in continuare pe strada si sunt supuse unei vieti chinuite, fara sa cunoasca iubirea si siguranta dintr-o familie.

Adoposturile ar trebui sa fie o solutie temporara pentru toti cainii, intre momentul in care au fost salvati si cel in care isi gasesc o familie.

Daca te-ai decis sa ii dai o sansa unui catel din adapost si sa il primesti in viata ta, afla care sunt pasii prin care iti poti lua noul membru al familiei acasa.

Fa acest lucru numai daca intelegi ce responsabilitati ai atunci cand adopti un catel. Fii sigur(a) ca ii poti oferi tot ce are nevoie si ca nu o sa il abandonezi niciodata. Pentru el, tu esti sansa la o viata fericita.

In lege se specifica urmatoarele lucruri:

(1) Orice persoana care detine un animal de companie sau care are grija de un animal de companie trebuie sa fie responsabila de sanatatea si bunastarea acestuia.

(2) Orice persoana care detine un animal de companie sau care se ocupa de acesta trebuie sa-i asigure toate conditiile, ingrijirile si atentia, tinand cont de nevoile etologice, in functie de specie si rasa, si in special trebuie:

  1. sa ii asigure, in cantitate suficienta, hrana si apa;
  2. sa ii asigure posibilitatea de miscare;
  3. sa ia masurile necesare pentru a nu lasa animalele sa devina libere.

Mai multe informatii despre ce trebuie sa stii inainte sa adopti un caine gasesti AICI.

Care este procedura de adoptie Care for Dogs Romania

Toti cateii merita un stapan responsabil, iubitor si care sa le ofere un camin pentru tot restul vietii lor. Daca vrei sa adopti de la noi, te rugam sa completezi acest formular si te vom contacta in cel mai scurt timp.

Varsta de la care poti adopta un catel este de minim 18 ani. Trebuie sa stii ca este posibil sa efectuam o vizita la domiciliu pentru a ne asigura ca mediul si conditiile in care va trai catelul sunt unele potrivite.

Persoanele care locuiesc in apartament trebuie sa asigure un spatiu liber de cel putin 2,5 metri pentru fiecare caine pe care il detin.

Daca stai la casa si cainele are acces in curte, asigura-te ca nu are pe unde sa fuga. In niciun caz NU vom da spre adoptie catei care vor fi tinuti in lant.

Daca trecem de pasul verificarilor si consideram ca totul este in regula, vom semna un contract de adoptie.

In contractul de adoptie se vor regasi datele de identificare ale adoptatorului, animalului de companie si asociatiei. Tot aici, se enumera si responsabilitatile pe care le are stapanul si ce se intampla in cazul in care nu le respecta.

Persoanele care adopta un catel in numele altei persoane trebuie sa prezinte imputernicire notariala, copia cartii de identitate a persoanei pe numele careia se face adoptia si copie a cartii de identitate a persoanei imputernicite.

In cazul persoanelor cu domiciliul in strainatate, catelului trebuie sa i se faca neaparat pasaport si sa aiba un insotitor pe drumul pana la adoptator.  Sunt necesare copia actului de identitate, cateva fotografii cu imobilul in care va locui cainele si o copie dupa adeverinta de venit.

Noul stapan se obliga sa vaccineze cainele in fiecare an, sa il deparaziteze regulat, sa ii ofere controale medicale atunci cand sunt necesare, dar si de rutina, sa il hraneasca corespunzator si sa nu il neglijeze.

Te rugam ca in primele doua luni de la adoptie sa ne trimiti cate o poza cu catelul in fiecare saptamana, apoi una in fiecare luna, iar dupa aceasta perioada macar una pe an.

Iubim toate animalele pe care le avem si le-am avut in grija si dorim sa impartasim cu voi fericirea ca si-au gasit in sfarsit familia pe care au asteptat-o in adapost.

In anumite cazuri, se mai pot cere in procesul de adoptie: copie dupa cartea de identitate, adeverinta de venit, acordul scris al asociatiei de proprietari de care apartineti (sau a vecinilor) in cazul in care doriti sa adoptati mai mult de 2 caini.

Daca, dupa adoptie, animalul este furat sau se pierde, adoptatorul este obligat sa anunte Asociatia Care for Dogs in maxim 24 de ore.

De asemenea, daca adoptatorul nu doreste sa mai pastreze animalul din diferite motive, isi ia obligatia sa il restituie asociatiei si in niciun caz sa il abandoneze.

Fiecare caine merita o sansa la o viata fericita alaturi de OMUL lui. Daca vrei sa adopti de la noi, te rugam sa completezi acest formular, iar noi te vom contacta in cel mai scurt timp posibil. Iti multumim!

Andreea Corneanu

VIEW ALL POSTS

CONT BANCAR

Asociatia Care for Dogs Romania
Cont RON: RO64INGB0000999906112602
Cont EUR: RO45INGB0000999906534312
BIC(SWIFT): INGBROBU

PayPal

Adresa noastra este carefordogsro@gmail.com. Va rugam sa selectati optiunea Friends and Family pentru a beneficia de taxa mai mica.

DONEAZA PRIN PayPal.